ULUDAĞ'DAN ESİNTİLER” TANITILDI

 ULUDAĞ

1965 yılından bu yana İnegöl'de ikamet eden halk şairi Mustafa Oral'ın yazmış olduğu ve İnegöl Belediyesi desteği ile basımı gerçekleştirilen Uludağ'dan Esintiler” adlı şiir kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Halk şairi Mustafa Oral’ın yazdığı ve İnegöl Belediyesi desteği ile basımı gerçekleştirilen “Uludağ’dan Esintiler” adlı kitabın tanıtımı dün saat 16.00’da İnegöl Belediyesi Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tanıtım programına Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇLERE ÖRNEK OLSUN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak birçok alanda etkinlikler yapıyoruz. Belediyelerin işleri sadece altyapı ve üstyapı işlerinden ibaret değil. Şehrimiz, yaşayan 242 bin nüfusumuz ile çok ciddi bir kalabalık teşkil ediyor. Sadece yapmış olduğunuz bu hizmetlerin, eserlerin yeterli olmadığın dolayı ister istemez insanların zihinlerini, beyinlerini, gönüllerini doldurma anlamında etkinlikler içerisinde olma anlamında bir yükümlülüğümüz de var. Sanatsal, sporsal, kültürel, sosyal anlamda da birçok etkinliğin altına imza atıyoruz. Her ay düzenli olarak programlarımızı hazırlıyoruz. Bunlar zaman zaman sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde olabiliyor. Bazen münferit olarak belediyemizin düzenlediği programlar olabiliyor. Bugün de burada Mustafa Oral büyüğümüz için toplanmış bulunuyoruz. Kendisinin Uludağ’dan Esintiler isimli ilk eseriyle alakalı burada toplandık. İnşallah bu kitabı Mustafa amcamız imzalayarak sizlere takdim edecek. Kendisinin şiir yazma ile alakalı olan becerilerinden ötürü yaşamı boyunca zaman zaman kaleme aldığı ve bunları bir köşeye koyduğu şiirleri bugün İnegöl Belediyesi işbirliğinde basılı bir eser haline dönüştü. Bizler de en az kendisi kadar heyecanlı ve gururluyuz. Şehrimizden böyle bir insanın çıkmış olması bizlere ayrı bir gurur katıyor. Bundan sonraki yaşamında da kendisine başarılar diliyorum. Katkılarını inşallah bizden esirgemezler, genç jenerasyona örnek olur” dedi.

İNSANLAR ŞİİRLERDEN KENDİLERİNE PAY ÇIKARIYORLAR

Yazar Mustafa Oral ise, “Şiir konusunda elim kalem tuttu. Elime kalemi alınca, kâğıdın üzerine koyunca yazmaya başlıyorum. Bu Cenab-ı Allah’ın bir vergisi. Bugüne kadar yazdım, aşağı yukarı bine yakın şiirim var. İnegöl Belediyesi bu kitapta bana yardımcı oldu. Şiirlerde nasihat, uyarıcı, ikaz edici biraz da taşlama konuları gibi birçok konudan eser var. İnsanlar okuduklarında şiirlerimi kendine mal ediyorlar; ‘Tam beni yazmış’ diyorlar. Önemli olan sadece şiir yazmak değil bunu tanıtmaktır. 75’li yıllarda İstanbul gazetelerinde çıkmış şiirlerim var. Burada da bazı gazetelerde şiirlerim çıkıyor. Şiirlerimi kitaba dönüştürmek istedik. Belediye Başkanımız sağ olsun yardım ettiler. Bu şekilde okurlarıma sunuyorum. Gerisi okurlarımızın takdirine kalıyor” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından yazar Mustafa Oral, imzaladığı kitaplarını vatandaşlara takdim etti.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00